Iwona  Zasuwa

Panna cotta na mleku kokosowym


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

odsłon: 5460

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

400 ml mleka kokosowego

2 płaskie łyżeczki agar agar

ksylitol do smaku

2-4 łyżki jagód – świeżych lub pasteryzowanych

 

Przygotowanie:

Mleko kokosowe połącz dokładnie z agarem i ksylitolem, najlepiej przy użyciu trzepaczki. Następnie doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Gotuj 3-5 minut. Przelej do foremek odrobinę ostudzonego białego mleczka i schłodź w lodówce. Do reszty masy dodaj jagody i zmiksuj na gładko. Jagodową warstwę wylej na białą i całość pozostaw do całkowitego ścięcia.

powrót

Podobne przepisy

Kisiel truskawkowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dobre dla dzieci, Desery wegańskie
Krem dyniowo-pomarańczowy
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dobre dla dzieci
Zupa warzywna z makaronem sojowym
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.