Panierowane kotlety schabowe

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Panierowane kotlety schabowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kotlety schabowe

3 jajka

dobrze rozkłócone

filiżanka mąki

2 filiżanki pokruszonych krakersów

1 filiżanka oleju roślinnego

sól

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 190 st. Celsjusza. Przygotuj stanowisko pracy: umieść mąkę, jaja i pokruszone krakersy w 3 miskach. Posól kotlety, następnie obtaczaj w mące, potem w jajkach, na koniec w krakersach. Na dużej patelni rozgrzej olej, smaż kotlety na średnim ogniu z obu stron, aż będą lekko brązowe. Rozłóż kotlety na blaszce i piecz w piekarniku przez 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Tażin z jagnięciny
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Wieprzowina hung shao
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Zrazy z grzybami i ziemniakami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.