Panierowane kotlety schabowe

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Panierowane kotlety schabowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kotlety schabowe

3 jajka

dobrze rozkłócone

filiżanka mąki

2 filiżanki pokruszonych krakersów

1 filiżanka oleju roślinnego

sól

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 190 st. Celsjusza. Przygotuj stanowisko pracy: umieść mąkę, jaja i pokruszone krakersy w 3 miskach. Posól kotlety, następnie obtaczaj w mące, potem w jajkach, na koniec w krakersach. Na dużej patelni rozgrzej olej, smaż kotlety na średnim ogniu z obu stron, aż będą lekko brązowe. Rozłóż kotlety na blaszce i piecz w piekarniku przez 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekanka pasterska
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
Wołowina po burgundzku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Hamburger z wołowiny
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
Kurczę w estragonie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pasztet z gołębia
Julie Andrieu
Przepis z programu Francuskie wędrówki Julie (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.