Bill Granger

Panierowane kotlety jagnięce


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Panierowane kotlety jagnięce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kotlety jagnięce

pokruszony świeży chleb

natka pietruszki

świeża kolendra

skórka otarta z cytryny

mielony kmin

sól

pieprz

jajko

mąka do obtaczania

oliwa lub olej do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Z pokruszonego chleba, posiekanej natki i kolendry, skórki z cytryny, kminu, soli i pieprzu przygotować panierkę. Kotleciki obtaczać najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na koniec w panierce. Odłożyć na pół godziny do lodówki (nie jest to jednak konieczne). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu po 2 minuty z każdej strony, aż się przyrumienią. Odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać posypane posiekanym chili i udekorowane gałązkami kolendry.

powrót

Podobne przepisy

Confit z kaczki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Makaron fusilli z młodym szpinakiem, pomidorami i cielęciną
Przepis z programu Spalony? (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
Steki wołowe z prażonymi jabłkami i kaszą gryczaną
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Fasolka w stylu kreolskim z kiełbasą andouille i ryżem
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia kreolska
Paella z kurczakiem i warzywami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.