Pan Bagnat – kanapka nicejska

Kanapka nicejska
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia śródziemnomorska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Posmaruj oliwą dwie połówki bułki. Dodaj czosnek.
Następnie układaj warstwowo po kolei: pomidory, paprykę, rzodkiewkę, cebulę, jajka, tuńczyk, oliwki i anchois. Dodaj bazylię, polej całość oliwą z oliwek i zamknij drugą połówką bułki.
Owiń każdą kanapkę folią do żywności i odstaw do lodówki na 2 godziny, by smaki się przegryzły. Zjedz kilka minut po wyciagnięciu z lodówki. Doskonałym dodatkiem będzie kieliszek różowego wina.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA