Paliery serowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Paliery serowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

100 g startego parmezanu

100 g startego pecorino

Przygotowanie:

Rozłożone płaty ciasta posypać serem. Zwinąć od lewej i prawej strony w kierunku środka. Schłodzić przez 30 minut, następnie pokroić na centymetrowe kawałki. Przełożyć na wyłożoną papierem blachę do pieczenia zachowując odstępy.
Piec przez 10-12 minut w temperaturze 200°C.

powrót

Podobne przepisy

Tarta ze świeżymi borówkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasto czekoladowe z gęstą polewą
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc. 28)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciastka chaussons aux pommes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasto ze śliwkami
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.