Palak panir

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Palak panir
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 pęczki szpinaku (pół kilo)

2 łyżki oleju

1 łyżeczka kminu rzymskiego

2 cm imbiru

6 ząbków czosnku

1 średnia cebula

drobno pokrojona

200 g pokrojonych pomidorów

sól

225 g paniru

pokrojonego w kostkę

1 łyżeczka kozieradki

szczypta garam masali

1 łyżka gęstej śmietany

 

 

Przygotowanie:


Liście szpinaku dokładnie myjemy, blanszujemy, wyciskamy i miksujemy. Na gorący olej wrzucamy ziarna kminu i pastę imbirowo - czosnkową. Dodajemy cebulę. Smażymy ją na brązowo i dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Wrzucamy szpinakowe puree. Solimy. Posypujemy serem. Na koniec dodajemy kozieradkę, szczyptę garam masali i śmietankę.

powrót

Podobne przepisy

Rillette z łososia
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grzanki z musem z wędzonego pstrąga na sposób prowansalski
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.