Nigel Slater

Paj z kurczakiem


Przepis z programu Smak mojego życia (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Paj z kurczakiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 średnia zielona papryka

pokrojona na plastry

50 g małych pieczarek

10 g masła

400 g gotowanego mięsa kurczaka

pokrojonego

225 g ciasta francuskiego (może być gotowe)

1 wiejskie jajko

rozkłócone

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 220 o C. Zblanszuj paprykę, gotując ją 2-3 minuty w posolonym wrzątku, osącz, zahartuj zimną wodą i osusz. Oczyść pieczarki i pokrój na ćwiartki. Usmaż je na odrobinie masła w 2-3 minuty i odstaw na bok.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.