Marieta  Marecka

Pain perdu z malinami i lodami


Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Pain perdu z malinami i lodami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

chałka lub brioche

2 jaja

100 ml śmietanki kremówki

½ szklanki dobrego dżemu malinowego

szczypta soli

1 płaska łyżka cukru pudru

Lurpak Premium Miks Klasyczny

 

Do podania:

cukier puder

świeże maliny i borówki

listki tajskiej lub greckiej bazylii

miechunka

lody waniliowe

Przygotowanie:

Roztrzepać jaja ze śmietanką ze szczyptą soli, dodać cukier puder.
Kromkę chałki posmarować dżemem malinowym i przykryć drugą kromką. Tak uformowany tost obtaczyć w masie jajecznej.
Patelnię rozgrzać, dodać miks i smażyć tost z dwóch stron na złoty kolor. Podawać posypany cukrem pudrem, świeżymi malinami i borówkami, tajską bazylią, miechunką i gałką lodów waniliowych.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.