James  Martin

Paczuszki z szynki parmeńskiej


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.15)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Paczuszki z szynki parmeńskiej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 plasterków szynki parmeńskiej

3 plastry marmolady z pigwy membrillo

suszony tymianek

2 łyżki oliwy z oliwek

6 kromek bułki

sól

6 plasterków sera Lyburn Gold (lub innego

który dobrze się topi)

 

 

Przygotowanie:


Marmoladę kroimy w grubą kostkę, doprawimy suszonym tymiankiem i zawijamy w szynkę (najlepiej robić to na papierze do pieczenia, bo nie przyklei się do szynki). Na rozgrzaną patelnię wlewamy trochę oliwy i smażymy paczuszki z obu stron (15 sekund z każdej strony). Kromki bułki smarujemy oliwą, solimy i podpiekamy na złoto. Układamy je na blasze. Na grzankach kładziemy szynkę z marmoladą, a na niej ser. Zapiekamy 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

powrót

Podobne przepisy

Rendang z wołowiny
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Beigette de veau
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.