Bill Granger

Paczuszki rybne


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Paczuszki rybne
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety po 150g z ryby morskiej o białym

zwartym mięsie

4 łyżki mleczka kokosowego

2 łyżeczki soku z limonki

2 łyżeczki sosu rybnego

1 łyżeczka brązowego cukru

1 łodyżka trawy cytrynowej

2 listki limonki kaffir (można je zastąpić skórką z limonki czy z cytryny)

mała garść świeżej kolendry

mała garść listków tajskiej bazylii (lub zwykłej bazylii)

 

 

Przygotowanie:


Odciąć 4 paski folii aluminiowej, długości 30 cm.
Łodyżkę trawy cytrynowej obrać z zewnętrznej warstwy i zmiażdżyć płaską powierzchnią noża, a następnie posiekać. Listki limonki kaffir porozrywać i wraz z trawą cytrynową oraz kilkoma listkami bazylii i kolendry ułożyć na środku każdego paska folii.

powrót

Podobne przepisy

Łosoś w panierce z nori
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Wędzona rybka warmińska z kiszoną kapustą i jabłkami
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Steki z miecznika z sałatką z koprem włoskim i grejpfrutem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa pho z pulpecikami z karpia
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Zupa łososiowo-koperkowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.