Owocowe „jedz i pij”

Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Owocowe „jedz i pij”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

duży banan

2 brzoskwinie

papaja

2 kiwi

100g truskawek

sok i starta skórka z jednej cytryny

30-50g cukru

butelka wina Moscato d'Asti (klasyczne słodkie wino, lekko musujące)

kilka kostek lodu



Przygotowanie:

Owoce obieramy ze skóry i kroimy w dużą kostkę, a banana w talarki; wkładamy do miseczki, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy cukrem i delikatnie mieszamy. Przekładamy do przeźroczystego pucharu, wlewamy schłodzone wino Moscato d'Asti, dodajemy startą skórkę cytrynową, mieszamy delikatnie i odstawiamy do lodówki. Przed podaniem dodajemy truskawki (jeśli są duże, to przekrojone na połówki) i kostki lodu. Łyżką wazową nalewamy do kieliszków wino i owoce w równych porcjach dla każdego gościa.



Źródło: KUCHNIA WŁOSKA

powrót

Podobne przepisy

Mus czekoladowy z wiśniami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
Truskawki w czekoladzie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Naleśniki czekoladowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding jaśminowy z kruchymi waflowymi tulejkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Herbata (odc. 6)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Miodowo-waniliowa panna cotta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
Gruszki belle Helene
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.