Tomasz Jakubiak

Owoce flambirowane nalewką malinową, podane z kremem angielskim


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 7999

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

mix owoców leśnych

brzoskwinia

masło

nalewka malinowa

krem angielski:

250 ml tłustego mleka 3,2%

1/2 laski wanilii

3 - 4 żółtka (w temp. pokojowej, ogrzane)

2 - 3 łyżki cukru pudru

 

Przygotowanie:

Zagotuj mleko z wanilią. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Do masy wlewaj powoli mleko i dokładnie mieszaj. Masę ubji na parze, aż zgęstnieje.
Na maśle podsmaż kawałki borzoskwinii i owoce leśne. Do owoców wlej nalewkę i podpal.
Owoce polej kremem angielskim.

powrót

Podobne przepisy

Suflet czekoladowy
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszki pieczone w syropie z orzechami laskowymi
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.3) seria II
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Sorbet wiśniowy Martini
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Kolorowy ogród - deser typu ART
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Obzarciuch

postów: 8

15.10.2013 17:46

CYTUJ

super

polecam też ciasto marchewkowe
ciasto

pozdrawiam!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.