Tomasz Jakubiak

Owoce flambirowane nalewką malinową, podane z kremem angielskim


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 7907

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

mix owoców leśnych

brzoskwinia

masło

nalewka malinowa

krem angielski:

250 ml tłustego mleka 3,2%

1/2 laski wanilii

3 - 4 żółtka (w temp. pokojowej, ogrzane)

2 - 3 łyżki cukru pudru

 

Przygotowanie:

Zagotuj mleko z wanilią. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Do masy wlewaj powoli mleko i dokładnie mieszaj. Masę ubji na parze, aż zgęstnieje.
Na maśle podsmaż kawałki borzoskwinii i owoce leśne. Do owoców wlej nalewkę i podpal.
Owoce polej kremem angielskim.

powrót

Podobne przepisy

Krem zabaione aromatyzowany winem recioto i kulkami melona
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ananasy z cukrem trzcinowym, sokiem i liśćmi z limonki o aromacie trawy cytrynowej
Przepis z programu Spalony? (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna
Holenderski pudding czekoladowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Nugat orzechowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia francuska
Pieczone jabłka z sosem karmelowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Obzarciuch

postów: 8

15.10.2013 17:46

CYTUJ

super

polecam też ciasto marchewkowe
ciasto

pozdrawiam!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.