Tomasz Jakubiak

Owoce flambirowane nalewką malinową, podane z kremem angielskim


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 7625

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

mix owoców leśnych

brzoskwinia

masło

nalewka malinowa

krem angielski:

250 ml tłustego mleka 3,2%

1/2 laski wanilii

3 - 4 żółtka (w temp. pokojowej, ogrzane)

2 - 3 łyżki cukru pudru

 

Przygotowanie:

Zagotuj mleko z wanilią. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Do masy wlewaj powoli mleko i dokładnie mieszaj. Masę ubji na parze, aż zgęstnieje.
Na maśle podsmaż kawałki borzoskwinii i owoce leśne. Do owoców wlej nalewkę i podpal.
Owoce polej kremem angielskim.

powrót

Podobne przepisy

Rafaello na biszkopcie migdałowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Creme patissiere z granolą i owocami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Panna cotta z sosem malinowym
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sorbet z wiśniami na marsali
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sorbet z malinami i kwiatami hibiskusa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Obzarciuch

postów: 8

15.10.2013 17:46

CYTUJ

super

polecam też ciasto marchewkowe
ciasto

pozdrawiam!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.