Owoce cytrusowe w syropie z tymianku

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Owoce cytrusowe w syropie z tymianku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

8 pomarańczy

8 rubinowych grejpfrutów

100 g cukru

150 ml wody

1 laska wanilii

świeży tymianek

150 g sorbetu cytrynowego

 

 

Przygotowanie:


Do gotującej się wody wsypujemy cukier, wanilię i świeży tymianek. Syrop gotujemy około 5 minut, zostawiamy do ostygnięcia, po czym przecedzamy go przez sitko. Owoce cytrusowe obieramy i filetujemy. Układamy pokrojone cytrusy, polewamy sosem, na wierzch kładziemy gałkę sorbetu cytrynowego.

powrót

Podobne przepisy

Baklava z patelni z syropem różanym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Pudding z ryżu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczone jabłka z sosem karmelowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Blok czekoladowo – kokosowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Domowa pascha
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.