Ostrygi z marynowaną szalotką

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Ostrygi z marynowaną szalotką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

różowa szalotka w cienkich plasterkach

pół miarki octu z czerwonego wina

100 g cukru

24 ostrygi

 

Przygotowanie:

Wrzucić do rondelka szalotkę i cukier, zalać octem. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 min. Wyjąć i ostudzić. Przełożyć do miseczki. Pootwierać ostrygi. Ułożyć w muszlach na półmisku i od razu podawać z marynowaną szalotką jako dodatkiem.

powrót

Podobne przepisy

Mule w białym winie
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Krab królewski z Hokkaido z 3-łyżkowym octem
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Risotto
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.