Ostrygi w tempurze z pieprzem syczuańskim i majonezem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Ostrygi w tempurze z pieprzem syczuańskim i majonezem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego

2 łyżeczki soli morskiej

2 łyżki majonezu sojowego

1 łyżeczka wasabi

1 filiżanka plus dodatkowe ćwierć filiżanki mąki ryżowej

¾ filiżanki gazowanej wody

12 ostryg

pół litra oleju z otrębów ryżowych



Przygotowanie:

Pieprz i sól rozetrzeć w moździerzu.

Olej rozgrzać w woku.

Majonez wymieszać z wasabi.

Z wody i filiżanki mąki zrobić ciasto. Ostrygi obtoczyć w pozostałej mące i zanurzyć w cieście. Przełożyć do rozgrzanego oleju i smażyć około minuty na złoty kolor. Usmażone ostrygi odsączyć na papierowym ręczniku.

Przełożyć do muszli, udekorować majonezem z wasabi i posypać mieszanką soli i pieprzu.

powrót

Podobne przepisy

Suflety krabowe
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krewetki gremolata
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina odc.1
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki z solą i pieprzem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Spaghetti marinara
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Koktajl krewetkowy z awokado
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.