Ostry sos barbecue

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Ostry sos barbecue
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 cebula

2 łodygi selera

150 ml keczupu

150 ml wody lub warzywnego bulionu

4 łyżki octu winnego

1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego

85 gramów cukru trzcinowego

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzewamy w rondelku łyżeczkę oliwy, dodajemy startą cebulę, drobno posiekanego selera i smażymy na dużym ogniu przez 3 minuty. Wlewamy keczup i wodę lub bulion oraz ocet. Dodajemy pieprz i cukier. Zmniejszamy ogień i gotujemy 25 – 20 minut. Podajemy na gorąco lub na zimno.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.