Kylie Kwong

Ostro-kwaśna sałatka z ogórków


Przepis z programu Kylie Kwong: Moje Chiny (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Ostro-kwaśna sałatka z ogórków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

4 małe ogórki – w sumie jakieś około 850-900g, obrane

1 duże zielone chili, z usuniętymi nasionkami, pokrojone w cienkie plasterki

1 duże czerwone chili, z usuniętymi nasionkami, pokrojone w cienkie plasterki

2 dymki, pokrojone w cienkie plasterki



Dressing

4 ząbki czosnku, drobno posiekane

5cm kawałek imbiru, drobno posiekany

1 łyżka brązowego cukru

3 łyżki brązowego octu ryżowego

3 łyżki jasnego sosu sojowego

2 łyżeczki oleju sezamowego



Przygotowanie

Przetnij ogórki na pół, a następnie n ukośne 5mm plasterki.W misce wymieszaj ogórek, chili i dymkę.

Wymieszaj składniki dressingu w małej miseczce. Polej nim sałatkę i delikatnie wymieszaj.Podawaj od razu.



© Kylie Kwong

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z cytrusową nutą
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kiszona kapusta
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.