Delia  Smith

Ostro-kwaśna sałatka z krewetkami


Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Ostro-kwaśna sałatka z krewetkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

16 dużych

obranych i oczyszczonych krewetek

pół żółtej papryki

pół czerwonej papryki

pół czerwonej cebuli

pół cytryny

łyżka kaparów

 

Warzywa i cebulę kroimy na cienkie paski i razem z krewetkami układamy w misce. Posypujemy kaparami.

 

 

Przygotowanie:


Dokładnie mieszamy wszystkie składniki marynaty, polewamy nią sałatkę, przykrywamy ją folią i odstawiamy do lodówki na 48 godzin. Przybieramy gałązkami świeżej kolendry oraz plasterkami limonki i podajemy z domowym chlebem i z masłem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z plasterków warzyw
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mix sałat z kwiatami jadalnymi
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Sałatka z zielonej papai
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Caprese
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.