Lucinda Scala  Quinn

Orzeszki w chrupiącej skorupce


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Orzeszki w chrupiącej skorupce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 białko z dużego jajka

1 łyżeczka kakao

1 łyżeczka mielonych papryczek ancho lub zwykłego chili w proszku

½ łyżeczki mielonego cynamonu

½ łyżeczki soli

¼ szklanki cukru

2 szklanki orzechów (pekany

orzechy włoskie i migdały)

 

 

Przygotowanie:


Nagrzać piekarnik do 160° C. W małej miseczce wymieszać przyprawy i cukier. W dużej misce lekko ubić białko. Dodać mieszankę przypraw i wymieszać. Dodać orzechy i dokładnie wymieszać, aby piana z przyprawami dokładnie je pokryła. Wyjąć mieszankę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozłożyć orzechy, aby tworzyły pojedynczą warstwę. Piec, aż będą chrupiące, 40 - 45 minut. Po 20 minutach przewrócić na drugą stronę. Przed podaniem wystudzić.

powrót

Podobne przepisy

Tosty z ciemnego pieczywa
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Burgery z indyka
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Carpaccio z łososia z koprem włoskim
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Losoś i koper (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bliny z kawiorem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Gruszki pod oscypkiem z żurawiną
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieróg z serami i oliwkami
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.