Lucinda Scala  Quinn

Orzeszki w chrupiącej skorupce


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Orzeszki w chrupiącej skorupce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 białko z dużego jajka

1 łyżeczka kakao

1 łyżeczka mielonych papryczek ancho lub zwykłego chili w proszku

½ łyżeczki mielonego cynamonu

½ łyżeczki soli

¼ szklanki cukru

2 szklanki orzechów (pekany

orzechy włoskie i migdały)

 

 

Przygotowanie:


Nagrzać piekarnik do 160° C. W małej miseczce wymieszać przyprawy i cukier. W dużej misce lekko ubić białko. Dodać mieszankę przypraw i wymieszać. Dodać orzechy i dokładnie wymieszać, aby piana z przyprawami dokładnie je pokryła. Wyjąć mieszankę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozłożyć orzechy, aby tworzyły pojedynczą warstwę. Piec, aż będą chrupiące, 40 - 45 minut. Po 20 minutach przewrócić na drugą stronę. Przed podaniem wystudzić.

powrót

Podobne przepisy

Jajka po baskijsku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Smarowidło z pieczonej kaczki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Dania z kaczki
Roladki a la sushi
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia japońska, Kuchnia dietetyczna
Przekąski do aperitifu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.