Orzechy włoskie smażone na głębokim tłuszczu z ziarnem sezamowym

Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Orzechy włoskie smażone na głębokim tłuszczu z ziarnem sezamowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

50g orzechów włoskich

2 łyżki mąki z dodatkiem proszku do pieczenia

1 ząbek czosnku

pół łyżeczki soli

woda

olej słonecznikowy

sos ketjap manis

sos lingum

kolendra

 

 

Przygotowanie:


Do mąki wrzucić rozgnieciony ząbek czosnku i sól, wlać wodę i ubić trzepaczką na gładką masę. Orzechy dodać do ciasta i dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej słonecznikowy. Olej nie powinien być zbyt rozgrzany, żeby orzechy się nie przypaliły. Orzechy wyjmować kolejno z ciasta i obtaczać w ziarnie sezamowym. Wkładać je delikatnie do oleju i smażyć niecałe dwie minuty na złotobrązowy kolor. Przybrać świeżą kolendrą. Do orzechów podać sosy.

powrót

Podobne przepisy

Budyń parmezanowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kim pap
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koreańska
Grissini
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Cykoria z gruszką, orzechami i górskim serem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szakszuka z chipsami ze słoweńskiej kiełbasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.