Orzechy włoskie smażone na głębokim tłuszczu z ziarnem sezamowym

Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Orzechy włoskie smażone na głębokim tłuszczu z ziarnem sezamowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

50g orzechów włoskich

2 łyżki mąki z dodatkiem proszku do pieczenia

1 ząbek czosnku

pół łyżeczki soli

woda

olej słonecznikowy

sos ketjap manis

sos lingum

kolendra

 

 

Przygotowanie:


Do mąki wrzucić rozgnieciony ząbek czosnku i sól, wlać wodę i ubić trzepaczką na gładką masę. Orzechy dodać do ciasta i dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej słonecznikowy. Olej nie powinien być zbyt rozgrzany, żeby orzechy się nie przypaliły. Orzechy wyjmować kolejno z ciasta i obtaczać w ziarnie sezamowym. Wkładać je delikatnie do oleju i smażyć niecałe dwie minuty na złotobrązowy kolor. Przybrać świeżą kolendrą. Do orzechów podać sosy.

powrót

Podobne przepisy

Quesadilla z grillowanymi cebulkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Paszteciki ze szpinakiem i fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Groszek z endywią
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.