Orzechowe trufle z kawą

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Orzechowe trufle z kawą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

250 g wyłuskanych orzechów włoskich

300 g cukru pudru

filiżanka bardzo mocnej kawy espresso

cukier

50 g masła

kilka fiołków w cukrze do dekoracji

lub inne jadalne kwiaty



Przygotowanie

Orzechy włoskie siekamy na drobny proszek; przekładamy do miseczki; dodajemy cukier puder, masło

i dokładnie mieszamy. Mieszając, dodajemy wąskim strumieniem kawę. Ucieramy masę tak długo, aż będzie gładka i gęsta. Nadajemy formę kuleczek o wielkości orzecha i obtaczamy w cukrze pudrze, układamy na paterze i dekorujemy fiołkami w cukrze.

powrót

Podobne przepisy

Mrożony mus jagodowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Creme patissiere z owocami i cynamonem podany z sękaczem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Panna cotta z figami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mus z winogron
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Panna cotta z galaretką morelową
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sorbet z wiśniami na marsali
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.