Orzechowe trufle z kawą

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Orzechowe trufle z kawą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

250 g wyłuskanych orzechów włoskich

300 g cukru pudru

filiżanka bardzo mocnej kawy espresso

cukier

50 g masła

kilka fiołków w cukrze do dekoracji

lub inne jadalne kwiaty



Przygotowanie

Orzechy włoskie siekamy na drobny proszek; przekładamy do miseczki; dodajemy cukier puder, masło

i dokładnie mieszamy. Mieszając, dodajemy wąskim strumieniem kawę. Ucieramy masę tak długo, aż będzie gładka i gęsta. Nadajemy formę kuleczek o wielkości orzecha i obtaczamy w cukrze pudrze, układamy na paterze i dekorujemy fiołkami w cukrze.

powrót

Podobne przepisy

Sorbet ananasowo-kokosowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Charoset
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Waniliowy budyń jaglany z malinami i jeżynami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mix grillowanych owoców
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Rajska szarlotka naleśnikowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Płonące naleśniki bananowe do słodkiego szampana (doux)
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.