Orzechowe batony

Orzechowe batony
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera 3 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • ½ szklanki amarantusa ekspandowanego
  • 200 g mieszanki ulubionych orzechów i bakalii (np. daktyli, orzechów włoskich, siemienia lnianego, sezamu, rodzynek)
  • 100 g szklanki syropu klonowego
  • 100 g masła orzechowego
  • 15 ml oleju kokosowego
  • 5 ml oleju lnianego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Orzechy i daktyle posiekać, wymieszać dokładnie z resztą składników.
Masę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wygładzić równomierną warstwę.
Piec w 180º C, na złoty kolor. Pokroić równe batony, przestudzić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA