Orkiszowa focaccia z rozmarynem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Orkiszowa focaccia z rozmarynem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g razowej mąki orkiszowej

250 g białej mąki orkiszowej

10 g soli

10 g świeżych albo 3 g suszonych drożdży

półtorej filiżanki ciepłej wody

2 łyżeczki suszonego rozmarynu

pół filiżanki czarnych oliwek bez pestek

łyżeczka oliwy

sól

świeży rozmaryn

Przygotowanie:

Połączyć mąkę, sól, drożdże, wodę i rozmaryn. Zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić je na pół godziny w ciepłe miejsce, żeby podwoiło objętość. Następnie dodać oliwki. Rozgrzać piekarnik do 220°C. Formę natłuścić oliwą i przełożyć do niej ciasto. Piec przez 20-25 minut.

powrót

Podobne przepisy

Focaccia z winogronami i rozmarynem
Adam Liaw
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chlebek kukurydziany z serem i dymką
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia kreolska
Chałka waniliowa z kruszonką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia polska
Słodkie bułeczki maślane z konfiturą jarzębinową
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
Precelki ziołowe z czarnym sezamem i masłem czosnkowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
Klasyczny chleb na zakwasie
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.