Orkiszowa focaccia z rozmarynem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Orkiszowa focaccia z rozmarynem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g razowej mąki orkiszowej

250 g białej mąki orkiszowej

10 g soli

10 g świeżych albo 3 g suszonych drożdży

półtorej filiżanki ciepłej wody

2 łyżeczki suszonego rozmarynu

pół filiżanki czarnych oliwek bez pestek

łyżeczka oliwy

sól

świeży rozmaryn

Przygotowanie:

Połączyć mąkę, sól, drożdże, wodę i rozmaryn. Zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić je na pół godziny w ciepłe miejsce, żeby podwoiło objętość. Następnie dodać oliwki. Rozgrzać piekarnik do 220°C. Formę natłuścić oliwą i przełożyć do niej ciasto. Piec przez 20-25 minut.

powrót

Podobne przepisy

Gwiazda z nadziewanych bułeczek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Focaccia
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Focaccia z rozmarynem i oliwkami
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Briosza
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bajgle
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.