Kylie Kwong

Opiekane przegrzebki z miętą


Przepis z programu Kylie Kwong - gotowanie z sercem (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Opiekane przegrzebki z miętą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 żywych przegrzebków

½ łyżki soli morskiej

2 łyżki oliwy

1 łyżka octu balsamicznego

2 łyżki porwanych na kawałki liści mięty

szczypta białego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C. Umyć przegrzebki, zostawić je w muszlach. Ułożyć przegrzebki w naczyniu do zapiekania, posypać solą i skropić połową oliwy. Piec przegrzebki przez 4 minuty, uważając, by nie trzymać ich za długo w piekarniku. Skropić octem i pozostałą oliwą. Posypać listkami mięty i pieprzem i natychmiast podawać.

powrót

Podobne przepisy

Mule po belgijsku
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia belgijska
Wiosenne roladki na zimno
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Budyń z cukinii z potrawką z muli
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki w sosie koperkowym z tagliatelle warzywnym
Przepis z programu Pieprz, chilli, sól (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Suflety krabowe
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.