Kylie Kwong

Opiekane przegrzebki z miętą


Przepis z programu Kylie Kwong - gotowanie z sercem (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Opiekane przegrzebki z miętą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 żywych przegrzebków

½ łyżki soli morskiej

2 łyżki oliwy

1 łyżka octu balsamicznego

2 łyżki porwanych na kawałki liści mięty

szczypta białego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C. Umyć przegrzebki, zostawić je w muszlach. Ułożyć przegrzebki w naczyniu do zapiekania, posypać solą i skropić połową oliwy. Piec przegrzebki przez 4 minuty, uważając, by nie trzymać ich za długo w piekarniku. Skropić octem i pozostałą oliwą. Posypać listkami mięty i pieprzem i natychmiast podawać.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z okładniczkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Ostrygi z marynowaną szalotką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mule
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
Pizza z owocami morza
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Pizza
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia międzynarodowa
Kalmary z pomidorami i czarnymi oliwkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Małże z chili, trawą cytrynową i komosą ryżową
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.