Kylie Kwong

Opiekane przegrzebki z miętą


Przepis z programu Kylie Kwong - gotowanie z sercem (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Opiekane przegrzebki z miętą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 żywych przegrzebków

½ łyżki soli morskiej

2 łyżki oliwy

1 łyżka octu balsamicznego

2 łyżki porwanych na kawałki liści mięty

szczypta białego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C. Umyć przegrzebki, zostawić je w muszlach. Ułożyć przegrzebki w naczyniu do zapiekania, posypać solą i skropić połową oliwy. Piec przegrzebki przez 4 minuty, uważając, by nie trzymać ich za długo w piekarniku. Skropić octem i pozostałą oliwą. Posypać listkami mięty i pieprzem i natychmiast podawać.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki w soli i pieprzu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Curry z homarów
Przepis z programu Floyd w Indiach (odc.2) Goa
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pikantna sałatka z kalmarów
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Smażone steki i krewetki z sosem aioli
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.17)zapiekane krewetki
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.