Omlet z pieczarkami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Omlet z pieczarkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

posiekany ząbek czosnku

plasterek bekonu

1-2 pieczarki pokrojone w cienkie plasterki

oliwa

sól i pieprz

garść szczypiorku albo natki pietruszki

3 jajka

grzanka i łyżka kwaśnej śmietany

 

 

Przygotowanie:


Na oliwie podsmażyć czosnek, bekon i pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Jajka roztrzepać widelcem, dodać sól, pieprz i zioła. Zalać nimi smażące się pieczarki z bekonem. Zmniejszyć płomień i smażyć, aż masa się zetnie. Można dodać odrobinę sera. Złożyć omlet na pół i podawać z grzanką i łyżką kwaśnej śmietany.

powrót

Podobne przepisy

Masa czekoladowa – ganache
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Papri Chaat – kremowe, chrupiące krążki z ciasta w jogurcie
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Marokańska pasta z migdałów i miodu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Fondue neuchatel
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska
Masa figowo-orzechowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.