Laura Calder

Omlet po francusku


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Omlet po francusku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżeczki masła

2 jajka

1 łyżeczka posiekanych świeżych ziół (do wyboru: bazylia

koper

tymianek

pietruszka

trybula)

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Roztop masło na patelni do naleśników i omletów. Delikatnie roztrzep jajka i wylej je na gorącą patelnie. Kiedy spód się zetnie, delikatnie podważ brzegi i pozwól, żeby masa z wierzchu wpłynęła pod spód. Rób tak, aż wierzch także będzie ścięty, ale galaretowaty. Posyp świeżymi ziołami. Dopraw solą i pieprzem. Zwiń ciasto i przełóż na talerz. Posmaruj masłem, jeśli chcesz.

powrót

Podobne przepisy

(odc.06) faszerowane warzywa
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Ceviche z sardynek z ziemniakami i pastą z oliwek
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Jajka zapiekane
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.