Omlet po francusku

Omlet po francusku
Oceń przepis:
36 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
1

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Roztop masło na patelni do naleśników i omletów. Delikatnie roztrzep jajka i wylej je na gorącą patelnie. Kiedy spód się zetnie, delikatnie podważ brzegi i pozwól, żeby masa z wierzchu wpłynęła pod spód. Rób tak, aż wierzch także będzie ścięty, ale galaretowaty. Posyp świeżymi ziołami. Dopraw solą i pieprzem. Zwiń ciasto i przełóż na talerz. Posmaruj masłem, jeśli chcesz.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA