Tomasz Jakubiak

Okoń w chrupiącym cieście z ogórkową salsą


Przepis z programu Jakubiak w sezonie 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Okoń w chrupiącym cieście z ogórkową salsą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

10 – 12 filetów z okonków

mąka kukurydziana

100 ml piwa

jedno jajo

sól/pieprz

Salsa:

1 ogórek zielony

małe chili

ząbek czosnku

odrobina świeżej kolendry

sok z limonki

mały kawałeczek kopru włoskiego

Przygotowanie:

Filety z okonków posól, popieprz i odstaw do lodówki. Ogórka posiekaj w kostkę, dodaj chili, kolendrę, sok i koper włoski. Mąkę połącz z piwem i jajkiem, aby powstałe gęste ciasto. Okonki zatapiaj w cieście i smaż na głębokim tłuszczu, podawaj z salsą.

powrót

Podobne przepisy

Smażony łosoś z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sardynki z szarmulą w chrupiącej, pikantnej otoczce
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Sushi handroll
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Kotleciki rybne
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Placuszki rybne
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.