Okoń duszony w winie

Okoń duszony w winie
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Dietosfera (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rybę zamarynować w oliwie z oliwek, soku z cytryny, soli, pieprzu i następnie smażyć od strony skóry, którą trzeba delikatnie naciąć, dodać posiekaną szalotkę, czosnek, pokrojonego pomidora bez skóry i białe wino. Dusić aż ryba będzie gotowa. Soczewicę krótko podsmażyć na oliwie, następnie zalać bulionem w stosunku 1:1 i gotować aż będzie miękka. Szpinak podsmażyć, dodać bób, doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i na końcu dodać pokrojony w małe kawałki ser kozi. Trzymać na patelni aż ser zacznie się delikatnie rozpuszczać. Na talerzu podać soczewicę, nałożyć rybę z powstałym sosem i przykryć szpinakiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA