Agnieszka Kręglicka

Ogórek nadziewany


Przepis z programu Para w kuchni (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Ogórek nadziewany
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ogórek

 

Tzatziki

grecki jogurt

czosnek

ogórek

oliwa

sól

Przygotowanie:

Wąskiego ogórka obrać i pokroić w słupki ok. 2,5-3 cm wysokości. Lekko wydrążyć, osuszyć. Faszerować tzatzikami, czyli kremem z greckiego jogurtu z czosnkiem, tartym ogórkiem, oliwą i solą. Dekorować koperkiem. Ogórek może być miseczką również do innych nadzień jak choćby kremowego serka zmiksowanego z wędzonym łososiem, gęstego jogurtu z dużą ilością siekanych świeżych ziół i skórki cytrynowej.

powrót

Podobne przepisy

Fasolka szparagowa z kukurydzą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kwiaty cukinii faszerowane mięsem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pełnoziarniste pancakes z owocami
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Cykoria z gruszką, orzechami i górskim serem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ceviche z sardynek z ziemniakami i pastą z oliwek
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska

skomentuj przepis

luizaj

postów: 1

12.08.2013 22:25

CYTUJ

idealne do grillowania faszerowane ogórki

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.