Gary  Rhodes

Oefus á la neige na pieczonym rabarbarze z brioszką


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Oefus á la neige na pieczonym rabarbarze z brioszką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 białka

175 g miałkiego cukru

300 ml mleka

300 ml wody

6-9 łodyg rabarbaru

2 łyżki stołowe wody

3 łyżki stołowe miałkiego cukru

4 kromki brioszki

kawałek masła

nieco cukru pudru

krem anglaise do podania (dowolnie)

 

 

Przygotowanie:


Ubij pianę z 3 białek. Wsyp ⅔ miałkiego cukru. Ubijaj, aż otrzymasz dość sztywną pianę. Wsyp resztę cukru i ubij na dość sztywną pianę. Ta porcja wystarczy na 12-16 pianek. Mleko i wodę doprowadź niemal do wrzenia. Pianki kształtuj dwoma łyżkami. Gotuj po 6 sztuk. Przewróć po 5-6 minutach.
Gotuj przez 5-6 min. Ułóż na pergaminie, oprósz cukrem pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Gruszka z waflami orzechowymi
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Owocowe „jedz i pij”
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sorbet ananasowy
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Galaretka hibiskusowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Owocowe przystawki
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Creme brulee herbaciany
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.