Gary  Rhodes

Oefus á la neige na pieczonym rabarbarze z brioszką


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Oefus á la neige na pieczonym rabarbarze z brioszką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 białka

175 g miałkiego cukru

300 ml mleka

300 ml wody

6-9 łodyg rabarbaru

2 łyżki stołowe wody

3 łyżki stołowe miałkiego cukru

4 kromki brioszki

kawałek masła

nieco cukru pudru

krem anglaise do podania (dowolnie)

 

 

Przygotowanie:


Ubij pianę z 3 białek. Wsyp ⅔ miałkiego cukru. Ubijaj, aż otrzymasz dość sztywną pianę. Wsyp resztę cukru i ubij na dość sztywną pianę. Ta porcja wystarczy na 12-16 pianek. Mleko i wodę doprowadź niemal do wrzenia. Pianki kształtuj dwoma łyżkami. Gotuj po 6 sztuk. Przewróć po 5-6 minutach.
Gotuj przez 5-6 min. Ułóż na pergaminie, oprósz cukrem pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Owoce pod sabayon
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mrożony nugat
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażone brzoskwinie
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sorbet cytrynowy z tequilą
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
(odc.05)nietypowe tiramisu
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.