Annabel  Langbein

Odświętne francuskie naleśniki


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Odświętne francuskie naleśniki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 ½ szklanki mąki

3 jajka

2 szklanki mleka

½ szklanki wody

łyżeczka ekstraktu waniliowego

2 łyżki roztopionego masła

masło do smażenia



Przygotowanie:

Mąkę, jajka, mleko, wodę i wanilię ubić razem. Dodać roztopione masło. Naleśniki smażyć z obu stron na patelni na maśle.





© Annabel Langbein



powrót

Podobne przepisy

Obsmażane ogórki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Marchewki z estragonem i sosem pomarańczowym
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.01)mieszanka serów na słodko
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Placuszki z bursztynem i kwiatami akacji
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Deska serów
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.