Annabel  Langbein

Odświętne francuskie naleśniki


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Odświętne francuskie naleśniki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 ½ szklanki mąki

3 jajka

2 szklanki mleka

½ szklanki wody

łyżeczka ekstraktu waniliowego

2 łyżki roztopionego masła

masło do smażenia



Przygotowanie:

Mąkę, jajka, mleko, wodę i wanilię ubić razem. Dodać roztopione masło. Naleśniki smażyć z obu stron na patelni na maśle.





© Annabel Langbein



powrót

Podobne przepisy

Roladki z wermiszelem i krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Pieczone pierożki z bryndzą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.