Annabel  Langbein

Odświętna kawa


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Odświętna kawa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 szklanka białego cukru

1 szklanka brązowego cukru

2 szklanki wody

2 kawałki kory cynamonowej

6 goździków

1 laska wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

1 szklanka drobno mielonej kawy

2 szklanki wódki



Do podania:

zaparzone espresso

bita śmietana

cynamon



Przygotowanie:

Oba rodzaje cukru wsypać do rondla. Wlać wodę. Dodać cynamon i goździki. Laskę wanilii przekroić, wyskrobać nasionka i dodać razem ze strąkiem lub wlać ekstrakt. Podgrzewać przez 5 minut mieszając do rozpuszczenia cukru. Zgasić ogień. Wsypać kawę, zamieszać. Wlać wódkę. Odstawić na 5 minut. Przecedzić. Podawać z espresso, bitą śmietaną i cynamonem.





@Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Koktajl z mango i mleka kokosowego
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Bąbelki o smaku granatu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Koktajl owocowy
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Negroni
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Moscow mule
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Poncz rumowy mamy Ainsleya
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia jamajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.