Jacques Pépin

(odc.25)stek z tuńczyka z sosem pomidorowym


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

(odc.25)stek z tuńczyka z sosem pomidorowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 steki z tuńczyka (po 180 g i grubości 2 cm)

1 łyżka oleju rzepakowego

¾ łyżeczki soli

¾ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do 90 stopni. Steki natrzeć z obu stron olejem rzepakowym. Posypać solą i pieprzem. Ułożyć steki na półmisku albo na czterech talerzach. Piec przez około 20 minut, aby uzyskać słabo wypieczone mięso. Można zostawić rybę dłużej.

powrót

Podobne przepisy

Ryba z panch phoron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: kuchnia bangladeska
Smażona ryba z warzywami
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Naleśniki z rybą i szpinakiem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.