Jacques Pépin

(odc.25)stek z tuńczyka z sosem pomidorowym


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

(odc.25)stek z tuńczyka z sosem pomidorowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 steki z tuńczyka (po 180 g i grubości 2 cm)

1 łyżka oleju rzepakowego

¾ łyżeczki soli

¾ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do 90 stopni. Steki natrzeć z obu stron olejem rzepakowym. Posypać solą i pieprzem. Ułożyć steki na półmisku albo na czterech talerzach. Piec przez około 20 minut, aby uzyskać słabo wypieczone mięso. Można zostawić rybę dłużej.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.