Jacques Pépin

(odc.25)krem ze szparagów


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.25)krem ze szparagów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 g szparagów

z łodygami obranymi z grubych włókien i odłamaną końcówką

1 obrany i roztarty ząbek czosnku

3 duże jajka

½ szklanki tłustej śmietany

½ łyżeczki soli

¼ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

2 łyżki masła o temperaturze pokojowej

 

 

Przygotowanie:


Na patelni, która się nadaje do piekarnika, doprowadzić do wrzenia 2 szklanki wody. Wrzucić szparagi i ponownie doprowadzić do wrzenia. Gotować na ostrym ogniu pod przykryciem przez 2-3 minuty, aż szparagi będą miękkie, ale wciąż jędrne przy wbiciu czubka ostrego noża. Osączyć i przełożyć na deskę do krojenia. Patelnię odstawić na bok.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z selera korzeniowego z kwaśną śmietaną
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Libijska zupa z kuskus
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Bulion z królika z chrupiącym koprem włoskim
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa krewetkowa z makaronem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza
Chłodnik migdałowy
Przepis z programu Dietosfera (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Delikatna zupa rybna
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.