Jacques Pépin

(odc.25)krem ze szparagów


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.25)krem ze szparagów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 g szparagów

z łodygami obranymi z grubych włókien i odłamaną końcówką

1 obrany i roztarty ząbek czosnku

3 duże jajka

½ szklanki tłustej śmietany

½ łyżeczki soli

¼ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

2 łyżki masła o temperaturze pokojowej

 

 

Przygotowanie:


Na patelni, która się nadaje do piekarnika, doprowadzić do wrzenia 2 szklanki wody. Wrzucić szparagi i ponownie doprowadzić do wrzenia. Gotować na ostrym ogniu pod przykryciem przez 2-3 minuty, aż szparagi będą miękkie, ale wciąż jędrne przy wbiciu czubka ostrego noża. Osączyć i przełożyć na deskę do krojenia. Patelnię odstawić na bok.

powrót

Podobne przepisy

Ostra zupa ślimakowa ze smażonym makaronem ryżowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa łososiowo-koperkowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa vichyssoise z trawą cytrynową i kolendrą
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa krem z dyni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Barszcz chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.