Jacques Pépin

(odc.25)jabłka smażone na patelni


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

(odc.25)jabłka smażone na patelni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki masła

3 średniej wielkości miękkich jabłek

obranych

bez gniazd nasiennych i pokrojonych w ósemki

1 łyżka cukru kryształu

 

 

Przygotowanie:


Masło roztopić na patelni o średnicy 25 - 30 cm, która nadaje się do piekarnika. Ułożyć pojedynczą warstwę z jabłek i posypać cukrem pudrem. Smażyć na średnim ogniu przez 5 minut, aż jabłka się zrumienią. Obrócić i smażyć jeszcze przez 5 minut. Odłożyć na bok.

powrót

Podobne przepisy

Gruszki zapiekane z serem pleśniowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tort lodowy
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Owoce pod kruszonką
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Crumble z borówką amerykańską
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding ryżowy z wanilią i różową gruszką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.