Jacques Pépin

(odc.24)lody waniliowe z polewą czekoladową


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.24)lody waniliowe z polewą czekoladową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 litr dobrych lodów waniliowych

około ½ szklanki Nutelli

8 małych ciasteczek (połamane na kawałki)

2 łyżki pistacji

 

 

Przygotowanie:


Lody przestawić z zamrażarki do lodówki na 1 godzinę przed podaniem. Tuż przed podaniem wstawić Nutellę do mikrofalówki i podgrzewać około 1 ½ minuty, aż stanie się płynna. Nałożyć po ćwierć szklanki lodów do miseczek. Posypać połamanymi ciasteczkami, wlać po 2 łyżki Nutelli. Przykryć taką samą porcją lodów i posypać pistacjami. Podawać.

powrót

Podobne przepisy

Eton Mess
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Creme patissiere z granolą i owocami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Ptysie cynamonowe z lodami cynamonowymi i ciepłym sosem czekoladowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cynamon (odc.15)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tiramisu po polsku
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sorbet ananasowy
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding bananowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.