Jacques Pépin

(odc.24)lody waniliowe z polewą czekoladową


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.24)lody waniliowe z polewą czekoladową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 litr dobrych lodów waniliowych

około ½ szklanki Nutelli

8 małych ciasteczek (połamane na kawałki)

2 łyżki pistacji

 

 

Przygotowanie:


Lody przestawić z zamrażarki do lodówki na 1 godzinę przed podaniem. Tuż przed podaniem wstawić Nutellę do mikrofalówki i podgrzewać około 1 ½ minuty, aż stanie się płynna. Nałożyć po ćwierć szklanki lodów do miseczek. Posypać połamanymi ciasteczkami, wlać po 2 łyżki Nutelli. Przykryć taką samą porcją lodów i posypać pistacjami. Podawać.

powrót

Podobne przepisy

Shrikhand z truskawkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Carpaccio z ananasa
Jamie  Oliver
Przepis z programu Jamie Oliver: 5 składników (odc. 11)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
Krem zabaione aromatyzowany winem recioto i kulkami melona
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Porzeczkowe semifreddo
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Czekoladowe semifreddo z miętą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.