lody waniliowe z polewą czekoladową

lody waniliowe z polewą czekoladową
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc. 24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Lody
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 litr dobrych lodów waniliowych

  • około ½ szklanki Nutelli
  • 8 małych ciasteczek (połamane na kawałki)
  • 2 łyżki pistacji

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Lody przestawić z zamrażarki do lodówki na 1 godzinę przed podaniem. Tuż przed podaniem wstawić Nutellę do mikrofalówki i podgrzewać około 1 ½ minuty, aż stanie się płynna. Nałożyć po ćwierć szklanki lodów do miseczek. Posypać połamanymi ciasteczkami, wlać po 2 łyżki Nutelli. Przykryć taką samą porcją lodów i posypać pistacjami. Podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA