Jacques Pépin

(odc.23)zapiekane maliny z kruchymi ciasteczkami


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.23)zapiekane maliny z kruchymi ciasteczkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki mrożonych

niesłodzonych malin (około 240 g)

1 ½ szklanki pokruszonych kruchych ciasteczek (8-10 sztuk)

¼ szklanki cukru

2 łyżki masła

½ szklanki kwaśnej śmietany (do wyboru)

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do 190 stopni C. Mrożone maliny rozłożyć do czterech małych miseczek żaroodpornych. Pokruszone ciasteczka wymieszać z cukrem. Posypać okruchami maliny i uzupełnić kilkoma kawałeczkami masła. Ustawić na blasze do pieczenia. Zapiekać przez 16-18 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Podawać z kwaśną śmietaną.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone jabłka z sosem karmelowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding ryżowy z wanilią i różową gruszką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Biszkopty z kremem i gruszkami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pijany arbuz
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje, Inne
Czekoladowy pudding chlebowo-maślany
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.