Jacques Pépin

(odc.23)zapiekane maliny z czekoladą


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.23)zapiekane maliny z czekoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki mrożonych

niesłodzonych malin (około 240 g)

1 ½ szklanki pokruszonych ciasteczek czekoladowych (4-6 sztuk)

¼ szklanki cukru

2 łyżki masła

½ szklanki kwaśnej śmietany (do wyboru)

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do 190 stopni C. Mrożone maliny rozłożyć do czterech małych miseczek żaroodpornych. Pokruszone ciasteczka wymieszać z cukrem. Posypać okruchami maliny i uzupełnić kilkoma kawałeczkami masła. Ustawić na blasze do pieczenia. Zapiekać przez 16-18 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Podawać z kwaśną śmietaną.

powrót

Podobne przepisy

Pomarańcze w karmelu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Biszkopty z owocami
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Truskawki z kremem z mascarpone
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mus karmelowy z galaretką i orzechami
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sorbet z wiśniami na marsali
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Crema catalana
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.