Jacques Pépin

(odc.23)zapiekane maliny z czekoladą


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.23)zapiekane maliny z czekoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki mrożonych

niesłodzonych malin (około 240 g)

1 ½ szklanki pokruszonych ciasteczek czekoladowych (4-6 sztuk)

¼ szklanki cukru

2 łyżki masła

½ szklanki kwaśnej śmietany (do wyboru)

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do 190 stopni C. Mrożone maliny rozłożyć do czterech małych miseczek żaroodpornych. Pokruszone ciasteczka wymieszać z cukrem. Posypać okruchami maliny i uzupełnić kilkoma kawałeczkami masła. Ustawić na blasze do pieczenia. Zapiekać przez 16-18 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Podawać z kwaśną śmietaną.

powrót

Podobne przepisy

Trufle kawowe
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki
Lody waniliowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.19)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Suflet czekoladowy
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tiramisu
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczone jabłka z sosem karmelowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.