Szparagi z szalotkami

Szparagi z szalotkami
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 450 g szparagów
  • po usunięciu twardych końcówek i obraniu włóknistej części łodygi
  • 1 łyżka oliwy dobrej jakości
  • 4-5 szalotki
  • pokrojonych na plasterki (¾ szklanki)
  • 1 szklanka masła
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Łodygi szparagów pokroić ukośnie na 5 cm kawałki. Oliwę rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu. Wrzucić szparagi i szalotki. Smażyć 7-8 minut, aż szparagi będą miękkie. Domieszać masło, sól i pieprz. Połączyć składniki i natychmiast podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA