Jacques Pépin

(odc.21)zapiekany grejpfrut


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.21)zapiekany grejpfrut
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 różowe grejpfruty

4 herbatniki grahamki

¼ łyżeczki mielonego cynamonu

3 łyżki jasnobrązowego cukru

1 ½ łyżki masła

 

 

Przygotowanie:


Ściąć kawałki skóry z obu stron grejpfruta tak, aby po przekrojeniu stały. Przekroić na pół. Ostrym nożem odkroić cząstki od wewnętrznych błon. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Herbatniki grahama, cynamon, cukier i masło zmiksować w malakserze przez 10-15 sekund tak, aby powstały grube okruchy. Ułożyć połówki grejpfruta na blasze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym. Rozdzielić posypkę między połówki owoców i lekko przycisnąć. Zapiekać przez 12 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Podawać w temperaturze pokojowej.

powrót

Podobne przepisy

Mrożony mus jagodowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Galaretka cytrusowo – herbaciana
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Deser tiramisu z malinami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Panna cotta z sosem poziomkowym
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mus z kiwi
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.