Jacques Pépin

(odc.21)zapiekany grejpfrut


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.21)zapiekany grejpfrut
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 różowe grejpfruty

4 herbatniki grahamki

¼ łyżeczki mielonego cynamonu

3 łyżki jasnobrązowego cukru

1 ½ łyżki masła

 

 

Przygotowanie:


Ściąć kawałki skóry z obu stron grejpfruta tak, aby po przekrojeniu stały. Przekroić na pół. Ostrym nożem odkroić cząstki od wewnętrznych błon. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Herbatniki grahama, cynamon, cukier i masło zmiksować w malakserze przez 10-15 sekund tak, aby powstały grube okruchy. Ułożyć połówki grejpfruta na blasze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym. Rozdzielić posypkę między połówki owoców i lekko przycisnąć. Zapiekać przez 12 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Podawać w temperaturze pokojowej.

powrót

Podobne przepisy

Smażone banany z sosem z kasztanów jadalnych
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Alkohole (odc.34)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gruszki Piękna Helena
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pomarańcze z kandyzowaną skórką w karmelu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Carpaccio z ananasa
Jamie  Oliver
Przepis z programu Jamie Oliver: 5 składników (odc. 11)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
Panna cotta z owocami i kruszonką
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mus karmelowy z galaretką i orzechami
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.