Jacques Pépin

(odc.19)antrykot duszony z pieczarkami i ziemniakami


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.19)antrykot duszony z pieczarkami i ziemniakami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900 g chudego antrykotu wołowego

1 łyżka oleju rzepakowego

8 suszonych grzybków shiitake

bez nóżek

kapelusze przepołowić

12 małych młodych ziemniaków (w sumie około 450 g)

obranych lub w mundurkach

1 ½ szklanki posiekanej cebuli

3 obrane ząbki czosnku

2 listki laurowe

2 gałązki świeżego tymianku lub ½ łyżeczki suszonego

1 ½ łyżeczki soli

½ świeżo zmielonego czarnego pieprzu

1 szklanka wytrawnego białego wina

½ szklanki wody

1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Z mięsa usunąć tłuszcz i błony. Do szybkowaru wlać oliwę i włożyć wołowinę. Od czasu do czasu obracając, zrumienić z wszystkich stron na ostrym ogniu przez 8 minut. Zesta

powrót

Podobne przepisy

Tażin z kurczakiem, oliwkami i cytrynowym confit
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Królik w śmietanie z rozmarynem - Aniela Redelbach
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieczona górka cielęca
Przepis z programu Dietosfera (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.