Jacques Pépin

(odc.17)bułka zapiekana z mozzarellą


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

(odc.17)bułka zapiekana z mozzarellą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 ½ łyżek oliwy dobrej jakości

około 16 kromek bagietki

około 16 plastrów mozzarelli (około 180 g)

około 16 płatków czosnku (skrojonych obieraczką do warzyw z 2-3 ząbków)

¼ łyżeczki soli

½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu

około 12 marynowanych czarnych oliwek

bez pestek

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do 220-u stopni C. Do żaroodpornego naczynia wlać 1 ½ łyżki oliwy i równomiernie rozprowadzić po dnie. Ułożyć pojedynczą warstwę z kromek bułki. Przycisnąć, aby wchłonęły nieco tłuszczu. Obrócić i ponownie ułożyć z nich pojedynczą warstwę tak, aby były pokryte tłuszczem z obu stron. Na kromkach położyć po plastrze sera i płatku czosnku. Posypać solą i pieprzem. Skropić pozostałą 1 łyżką oliwy.

powrót

Podobne przepisy

Rillette z łososia
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Buraki marynowane po grecku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Pełnoziarniste pancakes z owocami
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Ziemniaki pieczone z jabłkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Owocowe przystawki
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Roladki z wermiszelem i krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.