Curtis Stone

(odc.14) truskawkowa zupa z szampanem


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.14) truskawkowa zupa z szampanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250g truskawek

bez szypułek

250g drobnego cukru

duża garść ciemnych winogron

450g jagód

450g malin

8 łyżek creme fraiche

1 butelka szampana

 

 

Przygotowanie:


Do żaroodpornej miski wrzuć truskawki i cukier, przykryj folią spożywczą. Umieść miskę nad rondlem z powoli gotującą się wodą. Gotuj przez 15 minut lub do momentu, aż truskawki się rozpadną. Przetrzyj truskawki przez sitko do miski. W misce ułóż winogrona, jagody i maliny. Udekoruj środek creme fraiche. Wymieszaj szampana z przetartym sokiem z truskawek i polej uzyskanym płynem owoce. Podawaj od razu.

powrót

Podobne przepisy

Zupa marchewkowa – Edyta Kądziela
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze 15
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa grochowa „Kuroniówka”
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z topinamburem, ziemniakami i grzankami z serem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z czerwonej soczewicy z kurkumą
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Szybka zupa gulaszowa z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.