Jacques Pépin

(odc.13)sałata rzymska i radicchio z salsą


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

(odc.13)sałata rzymska i radicchio z salsą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Sos z salsy

¼ szklanki czerwonej ostrej salsy (według mojego przepisu) lub gotowej ze słoika

2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

1 ½ łyżeczki octu balsamicznego

½ łyżeczki soli

¼ szklanki świeżych liści kolendry

6 szklanek kawałków sałaty rzymskiej i radicchio, umytych i osuszonych



Przygotowanie

W miseczce wymieszać składniki sosu. Przed podaniem połączyć liście sałaty rzymskiej i radicchio. Polać sosem i podrzucić. Podawać.





© Jacques Pepin

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.