Michael  Smith

(odc.125) tortilla z grillowanymi warzywami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.125)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

(odc.125) tortilla z grillowanymi warzywami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 czerwona papryka

1 czerwona cebula

obrana i pokrojone w grube krążki

1 bakłażan

pokrojony wzdłuż w plastry o grubości ok 1,5 cm

2 cukinie

przekrojone wzdłuż na pół

oliwa z oliwek

sól morska i pieprz do smaku

4 duże tortille

ulubiona tapenada

salsa lub pesto

 

 

Przygotowanie:


Mocno rozgrzać grill. Paprykę przekroić na pół, usunąć szypułkę i pestki, całą dłonią spłaszczyć połówki papryki. Paprykę, cebule, bakłażana i cukinię obficie skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Grillować do czasu, aż warzywa się skarmelizują i będą miękkie. Na każdej tortilli rozsmarować ulubioną tapenadę, salsę lub pesto. Ułożyć grillowane warzywa i ciasno zrolować. Można przekroić na pół. Podawać.

powrót

Podobne przepisy

Opiekana dynia
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Puree z fasoli lub z bobu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Bakłażany smażone
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przetwory
Suflet z serem i ziołami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Placki gryczane z warzywnym gulaszem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.