Michael  Smith

(odc.125) jabłkowa granola


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.125)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

(odc.125) jabłkowa granola
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 jabłek ulubionego gatunku

pozbawione gniazd nasiennych

pokrojone w kawałki

1 łyżeczka mielonego kardamonu

cynamonu lub ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej

1/2 szklanki syropu klonowego lub miodu

1 szklanka rodzynek

2 szklanki płatków owsianych

1/2 szklanki płatków migdałowych

½ szklanki nasion słonecznika

½ szklanki oleju roślinnego

szczypta soli

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Jabłka wymieszać z kardamonem, częścią syropu klonowego i rodzynkami. Przełożyć je do naczynia do zapiekania o wymiarach 20cm na 20 cm. W osobnej misce wymieszać płatki owsiane, migdały i ziarna słonecznika razem z resztą syropu klonowego, olejem i szczyptą soli. Dobrze wymieszać i równomiernie rozłożyć na jabłkach. Piec 1 godzinę.

powrót

Podobne przepisy

Ciabatta razowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna
Maślana kapusta włoska
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grzanki z sardelami i pomidorami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Opiekana dynia
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#13milka

19.05.2011 11:43


Łódź

CYTUJ

Przepis prosty, smaczny a dzieciaki wprost przepadają za taką formą słodkości!!!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.