Michael  Smith

(odc.124) crostini z wędzonym łososiem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.124)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.124) crostini z wędzonym łososiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 cienkich kromek z pełnoziarnistej bagietki

1 łyżka oliwy z oliwek

170 g sera Boursin lub innego kremowego sera

1 łyżka musztardy diżońskiej

12 plastrów wędzonego łososia

3 łyżki posiekanej natki pietruszki

12 małych gałązek świeżego kopru

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Kromeczki pieczywa posmarować oliwą z oliwek, zapiekać w piekarniku aż staną się złoto-brązowe i chrupkie. W międzyczasie do miski robota kuchennego włożyć ser, musztardę, 10 plastrów wędzonego łososia i pietruszkę, zmiksować na jednolitą masę. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki lub do zwykłego worka foliowego, któremu odcinamy narożnik – w ten sposób powstaje domowy rękaw. Pozostałe plastry łososia kroimy w cienkie wstążki i układamy na grzankach. Masę wyciskamy na chrupiące kromeczki. Całość ozdabiamy gałązką kopru.

powrót

Podobne przepisy

Mini hot dogi
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Obsmażane ogórki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pan Bagnat – kanapka nicejska
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.