Pomidorowy sos z oliwkami

Pomidorowy sos z oliwkami
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.122)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 160°C. Pomidory ułożyć w naczyniu do zapiekania o wymiarach 22cm x 32cm. Dorzucić cebule, czosnek, oliwki, tymianek, sól z pieprzem i polać wszystko oliwą. Dobrze wymieszać i włożyć do piekarnika, żeby się powoli piekło przez około 1 godzinę. Sos będzie gotowy, kiedy się przypiecze, pomidory się skurczą, a całość będzie niesamowicie pachnieć. Gotowy sos podawać wymieszany z ulubionym makaronem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA