Michael  Smith

(odc.120) smażone bataty


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.120)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

(odc.120) smażone bataty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 plastrów boczku

pokrojonego na kawałeczki

2 bataty

obrane

pocięte na 2-3 cm. kawałki

morska sól i świeżo mielony czarny pieprz

1 pęczek szczypiorku lub dymki drobno pokrojonej

 

 

Przygotowanie:


Nagrzej duży, wytrzymały rondel lub teflonową patelnię do średnio wysokiej temperatury i dodaj boczek. Smaż, aż będzie chrupiący a następnie zbierz połowę tłuszczu i odcedź boczek. Postaw ponownie naczynie na ogniu i dodaj bataty. Gdy zrumienią się ze wszystkich stron i zmiękną, wymieszaj je z boczkiem, szczypiorkiem i przypraw solą oraz pieprzem do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Smażone kwiaty dyni nadziewane krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Kaszanka z przegrzebkami
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kanapka z łososiem, jajkiem i marynowaną cebulą
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Quiche lorraine
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sandwich
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Deska serów
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.