Curtis Stone

(odc.12) pieczarkowe cappuccino


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.12) pieczarkowe cappuccino
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

25g masła

500g pieczarek

cienko pokrojonych

½ cebuli

½ pora

tylko biała część

drobno pokrojona

1 mały ziemniak

pokrojony w kostkę

1 mały pomidor

pokrojony w kostkę

500ml bulionu z kurczaka

500ml tłustej śmietany

 

 

Przygotowanie:


W rondlu roztop masło. Dodaj grzyby, cebulę i pora. Gotuj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu przez 10 minut do momentu kiedy cały płyn odparuje. W międzyczasie, do oddzielnego rondla wlej bulion z kurczaka i włóż ziemniaki. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, dopóki ziemniaki nie zmiękną. Do ziemniaków dodaj śmietanę i doprowadź do wrzenia. Do grzybów z warzywami wrzuć ziemniaki ze śmietaną i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Całość przelej do blendera i zmiksuj na gładkie puree. Przetrzyj przez sitko do czystego rondla. Podgrzej lekko i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Przekąska z suszonych pomidorów
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
3 rodzaje tartinek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rożki z warzywami
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tartinki z foie gras
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.