Curtis Stone

(odc.12) pieczarkowe cappuccino


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.12) pieczarkowe cappuccino
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

25g masła

500g pieczarek

cienko pokrojonych

½ cebuli

½ pora

tylko biała część

drobno pokrojona

1 mały ziemniak

pokrojony w kostkę

1 mały pomidor

pokrojony w kostkę

500ml bulionu z kurczaka

500ml tłustej śmietany

 

 

Przygotowanie:


W rondlu roztop masło. Dodaj grzyby, cebulę i pora. Gotuj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu przez 10 minut do momentu kiedy cały płyn odparuje. W międzyczasie, do oddzielnego rondla wlej bulion z kurczaka i włóż ziemniaki. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, dopóki ziemniaki nie zmiękną. Do ziemniaków dodaj śmietanę i doprowadź do wrzenia. Do grzybów z warzywami wrzuć ziemniaki ze śmietaną i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Całość przelej do blendera i zmiksuj na gładkie puree. Przetrzyj przez sitko do czystego rondla. Podgrzej lekko i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Omlet - cesarskie okruszki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Tosty cynamonowe
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska
Rillette z łososia
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Prawdziwe samosy z Pendżabu
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.